;

Sunday, June 1, 2014

MENGEMAS!!

Whoaaaa!!! Hola bloggerzz!! Hola my dear blog yang sekian lama bersawang..hehehehe... Kali ni memang betul lama saya tinggalkan blog ini bersawang. Bukan tak de benda nak update tapi tak ada masa untuk update. Semakin hari semakin busy. Hari ini memandangkan mood untuk membuat kerja kurang ada, maka bolehlah digunakan sedikit untuk mengemas blog i yg dah lama tak dikemas ni. Bila dah tinggal blog agak lama, sebenarnya ada banyak cerita yang hendak diceritakan tapi rileks dulu brader...slow and steady la ye. Sebagai mukaddimah, saya kongsikan mutiara kata berikut yg ikhlas datangnya dari sanubari saya...hehehhe...:

Ada kala kita rasakan ujian sering mendatangi kita, sehingga kita rasa terlalu sedih untuk berhadapan dengan ujian yang diberikan. Tetapi, jika dilihat pada sudut lain, ujian yang diberikan kepada insan lain sebenarnya lebih berat daripada ujian yang sedang kita hadapi. Oleh itu, belajar untuk menerima ujian kerana disitu ada sabar, ada kekuatan, ada ketabahan, ada semangat dan ada keyakinan! 

Tidak dapat dinafikan, dalam kehidupan kita, ada seseorang yang kita akan letakkan rasa sayang terlalu tinggi kepadanya. Ketahuilah bahawa ianya boleh bila-bila masa pergi meninggalkan kita. Saatnya masa itu tiba, belajarlah untuk melepaskan sesuatu yang kita sayangi..pergi. Ubatlah hati dengan apa cara sekalipun kerana kehidupan masih akan terus berjalan walau dalam keadaan sesukar mana pun.

Saya menyukai awak, seperti awak menyukai saya. Tetapi saya menyayangi awak tidak seperti awak menyayangi saya kerana sayangnya saya pada awak adalah setulus hati dan sepenuh jiwa dan saya tahu awak tidak mampu menyayangi saya sebegitu sekali.

Kelemahan terletak pada minda. Apabila minda mengatakan kita lemah, maka akan lemahlah jadinya ia. Kekuatan datangnya dari akal dan semangat. Apabila akal berkehendakkan ia menjadi kuat, semangat akan menyahut seruan akal lalu mengolahnya menjadi tindakan. 

1 comment:

  1. ewah feelingnya u hehe.. take care

    ReplyDelete