;

Thursday, March 29, 2012

Ada ketika, sesuatu telah menyedarkan saya.......
Tiada gunanya mengharapkan sesuatu untuk berlaku sebaliknya,
Sedangkan hakikatnya sama ada diri kita atau orang lain,
yang sebenarnya berkehendakkan sesuatu itu
untuk berlaku mengikut kemahuan mereka...

DAN IA TERJADI BUKANLAH KERANA KETENTUAN TAKDIR SEMATA-MATA

Setiap perkara ada gantinya. Setiap perlakuan ada ganjarannya. Setiap kejadian ada hikmah di sebalik kejadiannya.

Thursday, March 22, 2012

Cinta Dan Benci


Sungguh aku tak bisa, sampai kapanpun tak bisa
membenci dirimu, sesungguhnya aku tak mampu...

Saturday, March 10, 2012

NEW NOVEL TO READ

Minggu lepas saya berkesempatan untuk pergi ke pesta buku yang diadakan di DSI, UTM. Masa lunch time, ajak 2-3 member, kami pun pusing-pusing la disekitar gerai-gerai buku sedia ada. Sedar tak sedar tau-tau saya dan kawan-kawan saya pun terpisah sebab masing-masing sibuk membelek buku sampai tak sedar yang sorang member di utara, sorang lagi di selatan. 

Nak dijadikan cerita, saya ni tak bajet la nak beli buku jadi tidaklah membawa duit lebih masa tu melainkan duit baki lebihan masa makan lunch sebelumnya. Tapi, dalam sibuk membelek tu, tiba-tiba terpandanglah satu buku yang sangat menarik tajuknya. NEVER LET ME GO. Sebenarnya tajuk ni merupakan satu movie yang saya sedang berusaha mencarinya namun masih belum berjumpa lagi. Kiranya movie ni adaptasi dari novel la. Penulis novel ni yang menariknya ialah orang Jepun yang dilahirkan dan membesar di US. KAZUO ISHIGURO. Kalau tengokkan intro movie di internet, memang best cerita ni. So, memandangkan saya masih belum berjaya membeli DVD cerita ini, maka saya rasa ada baiknya saya khatamkan dulu membaca novel ini. Lagipun, rasanya sudah agak lama tidak membaca novel. So mungkin inilah masanya. Buku ni pun dibeli dengan meminjam dahulu duit member hehehe. Nasib baik dia ada bawa duit lebih. Usaha berikutnya ialah mendapatkan pula movienya. Hehehehe....

All Over Me



I GIVE MY SMILE TO EVERYONE
BUT I ONLY GIVE MY HEART TO ONE.....

Wednesday, March 7, 2012

Zamani ft. Sharifah Zarina - Tak Keruan (lirik)



Rentak lagu ni tersangat best! Kali pertama dengar kat radio pun dah boleh nak beri perhatian. Ada member sangka lagu ni dinyanyikan oleh artis Indonesia padahal our own local talent Zamani and Sh. Zarina. Well, nice song...