;

Friday, July 4, 2008

Melayan Blues

Ada satu hari tu, sedang syahdu saya melayan blues, tiba-tiba datang satu ilham untuk tulis puisi ni....

BICARA HATI I

Lalu soalku kepada hati,
Andai rindu yang kurasakan,
Mengapa harus datangnya sepi,
Saat mentari melimpahkan cahaya,
Hati ini dingin bak salju,
Tangis pilu memagari kalbu,
Wahai rindu,
Dekatlah engkau kepadaku,
Biar pedih mendalam dikau mencengkam,
Ruang hatiku tak pernah kelam,
Cahaya rindu memancar,
Di situlah kasihku kembali bersinar....

Something To Share

Actually, it have been quite a while since my last visit to my own blog. Hehehe...busy...nak buat camne. Dalam pada tak wat apa-apa pada blog sendiri, saya gi la jenjalan tengok blog orang lain. Antara blog yang betul-betul menambat hati saya ialah blog lagu-lagu MP3. Dengan adanya blog-blog sebegini, makin mudahlah urusan untuk mendapatkan lagu-lagu yang diminati. Di sini saya sharekan web blog-blog tersebut. Antaranya:

Lagu sepanjang zaman...Korang leh jalan ke blog ni
LAGU TOP MASA KINI and gerenti korang sume sure berpuas hati melayan lagu-lagu yang termuat.

Pastu, ada satu blog ni, antara yang hebat dan berinformasi gak pada saya. Dia ni macam-macam adaaaa! Dalam erti kata lain, blog dia ni macam poket doraemon gak la, apa nak semua ada. Saya belajar convert video dari You Tube pun dari mamat ni. Memang gempaks la lu mat! Tenkiu!
INI AKU PUNYE CITE..

Manakala yang ni plak, satu lagi website yang banyak membantu dalam urusan meng'convert' video FLV kepada MP3 dan lain-lain.
YouTube to MP3 Online Converter - Convert YouTube's videos to MP3 fast and free

so pasni, make sure you all layan blog and web yang saya recommend ni and nescaya anda semua pasti berpuas hati. Adios Amigos!